Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, το απόγευμα, η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά αναχωρώντας από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, μεταφέρθηκε στο πλοίο.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γ. Τανιμανίδη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, μετέφερε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας στο Α/Τ «Βέλος» μετά από παράκληση του Κυβερνήτη και του πληρώματος. Στο πλοίο την υποδέχθηκαν και την προσκύνησαν ο κυβερνήτης και το πλήρωμα, ενώ τελέστηκε και σύντομη δέηση.

Ο κυβερνήτης του Θ/Κ «Αβέρωφ» και του Α/Τ «Βέλος», Αρχιπλοίαρχος Σωτήριος Χαραλαμπόπουλος ΠΝ, ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα και τον Πρόεδρο του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γ. Τανιμανίδη, για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα του να μεταφέρουν για λίγη ώρα την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά πριν επιστρέψει στον θρόνο της, στο όρος Βέρμιο.

Με την σειρά του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η Μητέρα του Ποντιακού Ελληνισμού, η Παναγία Σουμελά, να είναι βοηθός και συμπαραστάτης στο έργο του πληρώματος, ενώ ο Πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γ. Τανιμανίδης, προσέφερε στο πλοίο εκ μέρους του Σωματείου και του Ιερού Προσκυνήματος, ένα αντίγραφο της Παναγίας. Ο Κυβερνήτης του πλοίου, προσέφερε αναμνηστική πλακέτα στο Σεβασμιώτατο και τον κ. Γ. Τανιμανίδη, καθώς και αναμνηστικά στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.